Продукти:
4 пъстърви
500 мл. сметана за готвене
1 глава чесън
1 връзка розмарин
1 връзка девесил
1 връзка копър
3 щипки подправка за риба
сол
домати
олио

Пъстървата се почиства от вътрешностите, люспите и главата, и се разрязва на две по гръбнака. Розмарина, девесила и копъра се нарязват на ситно. Чесънът се мачка с преса за чесън, а доматите и лимоните се нарязват на кръгчета.

Нарязаните подправки, чесъна, сол и подправката за риба се слагат в малка тенджерка. Добавя се готварската сметана и сместа се разбива с пасатор до сгъстяване на сметаната.

Взема се парче алуминиево кухненско фолио, достатъчно голямо, за да може с него да се увие едно парче риба. Нареждат се 4-5 кръгчета домати (толкова, че да може рибата да легне върху тях), намазват се обилно със сметановата смес, отгоре се поставя парче риба, отново се намазва обилно със сметановата смес, отгоре се нареждат кръгчета лимони и се увива във фолиото. Фолиото се запечатва добре, за да не изтече получилия се сок. Опакованата риба се слага в суха, неподмазана тава. Същата процедура се повтаря с всяко парче от рибата. Когато всички риби са готови и наредени в тавата, се слагат да се пекат в предварително загрята фурна за около 30 минути.

ДА ВИ Е ВКУСНО!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright & copy: delikatesite.com 2019. All rights reserved.