Продукти за 1 порция: 
300 гр. кашкавал
100 гр. брашно
2 яйца
80 гр. галета
олио за пържене

Кашкавалът се нарязва на подходящи за паниране парчета и се слага във фризер за около 30 минути. В достатъчно дълбок и широк съд (за да могат спокойно да влизат и излизат парчетата кашкавал) се сипва студена вода. Брашното и галетата се изсипват в разлати чинии, а яйцата се разбиват също в широк съд.

Взема се парче кашкавал от фризера, потапя се в студената вода, овалва се в брашното, после в яйцата и накрая в галетата, и се слага да се пържи във врящо олио. Пържи се 3-4 минути от едната страна и още толкова от другата (аз го обичам по-препържен и за това го държах по около 7-8 минути от всяка страна). Готовият кашкавал се изважда в чиния, която е застлана със салфетка, за да обере излишната мазнина и да не остане кашкавалът твърде мазен.

Гарнирайте с прясна салата според сезона.

P.S. Всички имаме десетки неуспешни опити да панираме кашкавал без да се разтече. За да се получат както трябва нещата е необходимо да се съобразим с няколко неща:
* Изборът на кашкавал е от съществено значение – той не трябва да е твърде мек и мазен. Най-подходящ е този, който се къса като на конци или специалните видове кашкавал за паниране, които се предлагат на пазара.
* За да се получат добре оформени парчета, когато режете кашкавала той трябва да е студен (не замръзнал, но не и размекнат).
* Поставянето на нарязаните парчета кашкавал във фризера също играе важна роля в борбата с изтичащия кашкавал.
* И потапянето на парчетата кашкавал в студената вода е решаващ фактор, за да избегнете изтичане на кашкавала.
* Необходимо е да се спазва редът на продуктите, в които потапяме кашкавала – брашно -> яйце -> галета.
* И накрая, но не и по важност – олиото трябва да е силно сгорещено – направо да ври когато поставяте кашкавала да се пържи.

УСПЕХ С ПРИГОТВЯНЕТО НА ПАНИРАНИЯ КАШКАВАЛ И ДОБЪР АПЕТИТ ОТ МЕН!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright & copy: delikatesite.com 2019. All rights reserved.