Продукти:
За палачинките:

6 яйца
1 л. прясно мляко


3 ч.ч. брашно
щипка сол
щипка хлебна сода
олио

За завършека:
Течен шоколад
Сладкарска сметана
Сладко от ягоди (може и пресни).

Яйцата и млякото се смесват и се разбиват добре до получаване на гладка, еднородна смес. В брашното се слагат солта и содата, и бавно, при непрекъснато разбиване, брашното се прибавя към млякото и яйцата. Разбива се до получаване на гладка смес.

В тиган с незалепващо покритие се слагат 2-3 капки олио (да се подмаже дъното) и се сляга на огъня. Когато мазнината се сгорещи, с помощта на черпак се изсипва от сместа (да покрие дъното на тигана на тънък слой) и се оставя да се пече около минута – максимум две. Когато е готова от едната страна, с помощта на дървена или пластмасова шпатула се обръща, за да се изпече и от другата. Изважда се от тигана и процедурата се повтаря. И така докато свърши сместа.

Взема се една палачинка, намазва се обилно с течен шоколад и се навива на руло. Слага се в подходяща чиния и от четирите и страни се шприцова сметана. В двата края на така завитото руло, и по средата му се шприцоват сметанови розички. Върху всяка от тях се слага по една ягода, а върху сметаната от страни на палачинката се полива малко от сладкото.

ДА ВИ Е СЛАДКО!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright & copy: delikatesite.com 2019. All rights reserved.